|
Після стерилізації кіт поправляється — що робити?
|
|
| Irinka24 | Сообщение # 1 |
 Генералиссимус
Статус: Offline
| Добрий день. Моя кішка недавно пройшла стерилізацію, і я помітила, що вона почала швидко набирати вагу, хоча раніше була в нормі. Не хочу, щоб це стало звичкою, бо зайва вага може викликати проблеми зі здоров’ям. Цікавить, як правильно скоригувати раціон і порції, щоб кіт залишався ситим, але не поправлявся. Чи варто переходити на спеціальний корм, чи можна просто зменшити звичну кількість їжі? І ще питання: наскільки важлива регулярна фізична активність у цей період? Буду вдячна за конкретні поради.
|
| |
| |
| Sifolin | Сообщение # 2 |
 Генералиссимус
| Я через те саме проходив зі своїм котом і можу сказати, що різке обмеження порцій не завжди спрацьовує — кіт може почати просити додатково або стресувати. Найкраще працює поєднання контролю порцій і переходу на спеціальний корм для стерилізованих котів з меншою калорійністю та збалансованим складом. Також важливо стежити за активністю — ігри, лазання, інтерактивні іграшки. У нас цей підхід дав відчутний результат: кіт залишався ситим, але вага стабілізувалася. І ще маленький лайфхак — давати корм невеликими порціями кілька разів на день, тоді тварина не відчуває голоду.
|
| |
| |
| Irinka24 | Сообщение # 3 |
 Генералиссимус
| Дякую за детальну відповідь, це дуже допомагає зорієнтуватися. Тепер зрозуміліше, що просто зменшити порцію недостатньо, а поєднання правильного корму та активності ефективніше. Тоді уточню: чи варто обирати сухий корм для стерилізованих котів з певним смаком, щоб кіт їв охоче, чи головне орієнтуватися тільки на склад і калорійність? І ще питання — чи можна поступово чергувати звичний корм і спеціальний, щоб кіт легше адаптувався?
|
| |
| |