[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Як проявляються захворювання клапанів серця?
Irinka24 Сообщение # 1
Одесский форум Одесса
Генералиссимус
Статус: Offline
Доброго дня всім. Хочу підняти тему серцевих хвороб, бо в нашій родині це стало актуально. У мого батька нещодавно почалися проблеми із задишкою та втомою навіть при невеликому навантаженні. Лікарі направили його на обстеження, говорять про якісь проблеми з клапанами серця. Я не дуже розбираюсь у цих термінах, тому хочу запитати – як проявляються захворювання клапанів серця і на що варто звернути увагу? Може хтось стикався з подібним і може порадити, що робити в першу чергу.

Sifolin Сообщение # 2
Одесский форум Одесса
Генералиссимус
О, у мене щось подібне було! Знаєте, теж відчував себе наче батарейка, яка швидко сідає – буквально пройду кілька кроків і вже важко дихати. Мене направили на ехокардіографію, і там виявили проблему з клапаном. Не варто відкладати, краще одразу робити діагностику. Іноді симптоми здаються дрібними – слабкість, головокружіння, навіть шум у вухах, але це все може бути серйозним сигналом. Я б радив якнайшвидше пройти повне обстеження серця, тоді буде зрозуміло, чи потрібно медикаментозне лікування чи навіть операція.

Irinka24 Сообщение # 3
Одесский форум Одесса
Генералиссимус
Дякую за відгук. Ви мене трохи налякали, але краще знати правду. Лікар теж говорив про ехокардіографію, тож ми плануємо робити найближчим часом. Скажіть, а вам одразу призначили якісь ліки чи спочатку просто спостерігали? І чи можливо уникнути операції, якщо проблема з клапаном не дуже велика?

Sifolin Сообщение # 4
Одесский форум Одесса
Генералиссимус
Знаєте, все залежить від того, яка саме хвороба у вашого тата. У мене була виявлена аортальна регургітація https://bit.ly/3I1YZ9V   – це коли аортальний клапан не змикається щільно, і частина крові повертається назад у серце. Через це серцю доводиться працювати з більшим навантаженням, а людина відчуває втому, задишку, може бути біль у грудях. У легших випадках лікарі спочатку призначають препарати, щоб зменшити симптоми й контролювати стан. Але якщо клапан сильно пошкоджений, може знадобитися операція – або відновлення, або протезування клапана. Я знаю випадки, коли людям робили операцію, і після відновлення вони повернулися до звичного життя, без постійної втоми. Тому я б радив не боятися діагнозу, а спокійно все перевірити та діяти за рекомендацією спеціалістів. Це може врятувати не тільки здоров’я, а й роки життя.

Сообщение отредактировал Sifolin - Среда, 17.09.2025, 15:30

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close