У дитини проблеми з зором
|
|
Irinka24 | Сообщение # 1 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| Привіт! Хочу порадитися з вами. У моєї дитини останнім часом почалися проблеми з зором: вона часто жмуриться, коли дивиться на телевізор, і скаржиться, що не бачить чітко текст на дошці в школі. Я помітила, що вона навіть підносить книжки ближче до обличчя, коли читає. Ми вирішили, що час звернутися до дитячого офтальмолога, але не знаємо, до кого краще піти. Можливо, хтось із вас вже мав досвід відвідування офтальмолога з дитиною і може порадити хорошого лікаря? Я хвилююся, щоб вчасно виявити проблему і допомогти дитині, поки зір не погіршився ще більше.
|
|
| |
Sifolin | Сообщение # 2 |
Генерал-майор
| У нас також був схожий досвід, коли дитина почала скаржитися на зір. Спочатку ми не надали цьому великого значення, але потім вчителька звернула увагу, що син став сидіти ближче до дошки, щоб краще бачити. Після візиту до офтальмолога виявилося, що у нього невелика астигматизм, який ми раніше не помічали. Лікар порадив не тільки окуляри, але й спеціальні вправи для зміцнення очних м’язів.
|
|
| |
Irinka24 | Сообщение # 3 |
Генералиссимус
| Дякую за те, що поділилися своїм досвідом. Скажіть, а окуляри ваша дитина постійно носить, або тільки тоді, коли вдалину дивиться, наприклад, на дошку у школі або телевізор? Чи можна дитині не окуляри, а контактні лінзи?
|
|
| |
Sifolin | Сообщение # 4 |
Генерал-майор
| Дитячого офтальмолога https://vіsіum.cоm.uа/uа/uslugі/dеtskіy_оftalmоlоg/ варто відвідувати регулярно, навіть якщо немає очевидних проблем із зором. Перший огляд рекомендується проводити вже у віці 6 місяців. Лікар перевіряє, чи правильно розвиваються очі дитини. Наступний візит має бути у віці 3 років, коли можна вже точніше оцінити гостроту зору і помітити можливі відхилення. Перед школою, у віці 5-6 років, обов'язково потрібно перевірити зір, щоб виявити можливі проблеми перед початком навчання. Під час навчання зір може погіршуватися через навантаження. Якщо проблем із зором немає, рекомендується відвідувати офтальмолога раз на 1-2 роки для профілактики. Якщо у дитини виявлено будь-які проблеми зі зором, лікар може призначити частіші візити, наприклад, кожні 6 місяців для контролю. Важливо слідкувати за станом очей дитини, особливо в період інтенсивного навчання або якщо дитина багато часу проводить за гаджетами.
|
|
| |